Slimme sprekers en digitale assistenten worden elk jaar getest om een idee te krijgen van hun praktische toepassingen en om te zien wie de hoogste score krijgt. De tests van 2018 zijn afgerond en de resultaten zijn binnen. Ook dit jaar had Google Assistant de hoogste score, gevolgd door, in volgorde van hoogste naar laagste, Siri, Alexa en Cortana.

De test

De test bestaat uit 800 vragen in vijf categorieën: Lokale kennis, commercie, navigatie, informatie en commando’s. Elke slimme spreker heeft twee scores: Het aantal correct begrepen vragen en het aantal juiste antwoorden.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de testresultaten van dit jaar voor slimme sprekers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het testen van digitale assistenten op smart speakers en op smartphones. Google Assistant op Android-telefoons en Siri op iPhones kunnen verschillende relatieve scores hebben dan dezelfde assistenten op smart speakers.

Resultaat

source: Loup Ventures

Hoewel Google Home alle 800 vragen in de test begreep, liepen de andere slimme sprekers niet ver achterop. De HomePod heeft slechts drie vragen verkeerd begrepen en de Invoke en Echo hebben respectievelijk vijf en acht vragen verkeerd begrepen. Wat opviel is dat de meeste verkeerd begrepen vragen eigennamen bevatten, zoals steden of restaurants. Vanuit het perspectief van het begrijpen van vragen, kunt u er dus gerust van uitgaan dat deze slimme sprekers alles wat u hen vraagt of zegt zullen begrijpen.

De scores van de slimme sprekers op het geven van de juiste antwoorden liepen sterk uiteen. Een van de aandachtspunten van de testers was hoe goed de slimme sprekers vragen met betrekking tot de commercie beantwoordden.

Het viel op dat terwijl werd gesuggereert dat Alexa zou domineren, Google Assistant meer vragen correct antwoorden over productinformatie en waar bepaalde items te kopen zijn dan Amazon Alexa, die de neiging heeft om items te verkopen.

Voorbeeld

Vraag: “Hoeveel zou een manicure kosten?

Alexa: “Het beste zoekresultaat voor manicure is Beurer Electric Manicure & Pedicure Kit. Het is $59 op Amazon. Wilt u het kopen?

Google Assistent: ,,Gemiddeld zal een basismanicure u ongeveer $20 kosten. Echter, speciale types van manicures zoals acryl, gel, schellak, en geen-chip verschillen ongeveer $20 tot $50 in prijs, afhankelijk van de salon.”.

Ook werd opgemerkt dat omdat Apple HomePod en Google Home elk merkgebonden kaartgegevens hebben, hun prestaties op vragen over lokale onderwerpen en navigatie ,,hoofd en schouders boven anderen” bevonden.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]